FARAOBUTORDISZKONT.HU WEBÁRUHÁZ ÜZLETSZABÁLYZATA

Kedves Vásárlónk!

 

Üdvözöljük az FARAOBUTORDISZKONT.HU online áruházban. 

Kérünk, vásárlást megelőzően figyelmesen olvassa el az alábbi vásárlási tájékoztatót.

 

Üzemeltető neve: FÁRÓ-BÚTOR Kft. 

Székhelye: 2100 Gödöllő, Szent János utca 11. B. ép. 2. em. 10.

Telephelye: HU-1045 Budapest, Tél utca 78.

                   HU-6724 Szeged, Bakay Nándor utca 22.

Cégjegyzékszám:  13-09-168588

Adószám: 24847175-2-13

Bankszámlaszám: 10300002-10611948-49020016 MKB Bank Zrt 

Telefonszám: +36 1 445 1000

E-mail: ugyfelszolgalat@farao.hu

Tárhelyszolgáltató: WebshopCompany Ltd WC2N5BW UK Trafalgar Square London 

Tárhelyszolgáltató elérhetősége: https://webshopcompany.co.uk

Tárhelyszolgálétató email címe: wsc@webshopcompany.uk

 

Tájékoztatjuk, hogy a faraobutordiszkont.hu Webáruház -  továbbiakban: Webáruház – használatával Ön elfogadja a jelen felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket. Kérjük, hogy kizárólag akkor használja tovább a Webáruházat, ha a jelen felhasználási feltételeket megismerte, és azt maradéktalanul elfogadja. A Webáruházunkban történő rendelés véglegesítésével együttesen elfogadja jelen általános szerződési feltételeinket. 

 

A FÁRÓ-BÚTOR Kft. (a továbbiakban: Üzemeltető) a jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, vételárát, határidőket, stb. szabadon megváltoztathatja. A változás a Webáruház felületén történt megjelenés időpontjától hatályos. Bármely vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással. A változtatások a már létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik.

 

1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

 

1.1. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2014. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2015. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire.  A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

1.2. A Webáruház megtekintésével, a regisztrációval, illetve a vásárlással (az itt felsorolt magatartások bármelyikével) a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Üzemeltető és a Webáruház használója között. Ön, mint a Webáruház használója köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit. Amennyiben Ön az ÁSZF bármely rendelkezését nem fogadja el, úgy az oldalt nem használhatja, Ön nem jogosult a Webáruház tartalmának megtekintésére, a Webáruházban vásárlást nem indíthat.

1.3. A Webáruház használata, valamint a Webáruház által nyújtott szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes alapon történik, és az adatokat az Üzemeltető csak a szolgáltatás megfelelő nyújtásához szükséges mértékben, a jelen felhasználási feltételek Adatkezelés menüpontjában meghatározottaknak megfelelően használja fel.

1.4. A Webáruházban történt megrendeléssel a megrendelő tudomásul veszi, hogy fizetési kötelezettsége keletkezik. 

 

2. MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE 

 

2.1. A megjelenített termékek online és telefonon rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A szállítási költséget a Webáruház a termék árának és jellegének tekintetében automatikusan számolja ki, amelyet a Vásárló a termék kosárba tételével ellenőrizhet. A szállítási költség több termék esetén az ár és jelleg tekintetében változhat.

2.2. A Webáruházban a Webáruház részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek, a gyártói katalógusból valók illetve a bemutatótermekben bemutatott termékekről készültek. Nem vállalunk felelősséget a Webáruházban megjelenő kép és a termék tényleges kinézete közötti különbözőség miatt.

2.3. A Webáruház üzemeltetője a jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, vételárát, határidőket, stb. szabadon megváltoztathatja. Az Üzemeltetőnek az adott termék adott áron történő eladására vonatkozó kötelezettsége a termék árának a Webáruházban közzétett megváltoztatásáig áll fenn. A változás a Webáruházban történt megjelenítés időpontjától hatályos. Bármely vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással. A változtatások létrejött szerződéseket nem érintik.

2.4. Amennyiben a Webáruház minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő feltűnően nagy értékaránytalanságú ár miatt (téves ár miatt (“0” Ft-os vagy “1” Ft), akkor a Webáruház nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

2.5. Hibás árnak kell tekinteni, ha feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2014. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő.

2.6. Akciós áru (kedvezményes áru) esetében az akció a megadott határidőig vagy a készlet erejéig tart. Amennyiben az akciósan megrendelt termék elfogyott vagy időszakos készlethiány merül fel, erről a megadott e-mail címre a megrendelés után az eladó értesítést küld. Az akciós ár mellett a Webáruház megjelenteti az eredeti eladási árat is áthúzva, és külön (-) jellel jelölve a kedvezmény mértékét. 

2.7. A termékek adatlapján feltüntetett értékek és tulajdonságok információs jellegűek. A Webáruházban forgalmazott termékek gyártóitól származó értékek, képek, tulajdonságok, melyekért, és az ebből adódó eltérésekért a Webáruház üzemeltetője nem vonható felelősségre. 

2.8. A termékek adatlapján feltüntetett mennyiség ’1’ nem a raktárkészlet mennyiségét jelentik. Az alap mennyiség a rendelhető mennyiséget jelenti, amelyet a Felhasználó /Vásárló igénye szerint nagyobb értékre, azaz több darabszámra változtathat.

 

3. VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

 

3.1 A Webáruházban mindenki vásárolhat, aki regisztrációval rendelkezik és elfogadja a jelen üzletszabályzatban foglalt feltételeket. A vásárlást megelőzően a pontos adatok megadásával ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot. 

3.2. A Webáruházban történő regisztráció során a Vásárlónak meg kell adnia személyes adatait, nevet, címét irányítószámmal és egy mobilszámot. 

3.3. Felhasználó a vásárlás/regisztráció során köteles a saját, valós adatait megadni. A vásárlás/regisztráció során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Webáruház kizárja felelősségét, amennyiben Felhasználó más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait. 

3.4.Vásárló/Felhasználó köteles minden rendelés előtt adatai helyességét ellenőrizni. Webáruházunk semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért. 

 

4. ONLINE VÁSÁRLÁS MENETE, AZ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

 

4.1. Az oldal megtekintésével létrejött szerződéses jogviszony mellett a Webáruházban történő vásárlás esetén szállítási (adásvételi) szerződés jön létre a vásárló/felhasználó és Eladó (továbbá: Üzemeltető) között, amely jogviszonyra a megrendelés és visszaigazolás, valamint a jelen ÁSZF rendelkezései egyaránt irányadók. 

4.2 A Webáruház 48 órán belül email formájában visszaigazolja a Vásárló megrendelését, ennek hiányában a Vásárló mentesül ajánlati kötöttsége alól. 

4.3..Az adásvételi szerződés feltételeit a megrendelés elküldésével a Vásárló elfogadja.

4.4. Regisztráció és vásárlás: 

4.4.1. Válassza ki a megvásárolni kívánt terméket, majd a termék bruttó ára mellett található mezőben állítsa be a pontos darabszámot és nyomja meg a "KOSÁR" ikont. Amennyiben más terméket is szeretne vásárolni, ismételje meg az előbb leírtakat. Amennyiben úgy gondolja, hogy befejezte a vásárlást, kattintson a "KOSÁR" vagy a "FIZETÉS" ikonra vagy szövegre.

4.4.2. (1. Kosár) A megjelenő oldalon alkalma nyílik javítani az adatbeviteli hibákat, kiüríteni a kosarat, a nem kívánatos tételeket a mínuszj ellel kitörölni, tovább folytatni a vásárlást, valamint befejezni a vásárlást. Ha van kuponkódja, lehetősége van azt beírni a megfelelő mezőbe és a "Hozzáadás" gombra kattintva érvényesítheti kedvezményét! A vásárlást befejezheti, de folytathatja tovább a „Vásárlás folytatása” gombra kattintva.

4.4.3. (2. Címek) Itt megtekintheti a személyes adatait, amit regisztrációkor megadott! A kézbesítési és számlázási címet is lehet módosítani, amennyiben szükséges a „módosítás” gombra kattintva. A Vásárló a rendelés véglegesítése előtt minden esetben köteles ellenőrizni címét és telefonszámát. Webáruházunk semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért. A cím helytelensége miatt meghiúsult rendelések újra küldésére csak abban az esetben van mód, ha a Megrendelő a rendelés teljes vételárát a szállítási költségekkel együtt az Üzemeltető bankszámlaszámára átutalja. 

4.4.4. (3. Szállítási módok) A szolgáltatási feltételek elfogadása után módja nyílik személyes üzenetet hagyni nekünk pl. a szállítási időpontról, a termék színéről stb…

4.4.5. (4. Fizetési módok) A sikeres megrendelés érdekében válassza ki, mely fizetési móddal kívánja megrendelésének összegét teljesíteni. 

4.4.5.1.Elektronikis bankon keresztül történő átutalást válassza akkor, ha online bankon keresztül vagy személyesen bankján keresztül bankszámlánkra kívánja a vételárat átutalni.

4.4.5.2.  Az utánvéttel történő vásárlás esetén a Vásárló otthonában cégünk szállító partnerének közvetlenül a termék szállításakor készpénzben fizeti a rendelés végösszegét. Az Üzemeltető a rendelés véglegesítését előleghez köti, a rendelési szándék fenntartása végett.  Az előleg átutalását a Vásárlónak a rendeléstől és annak visszaigazolásától számított 3 munkanapon belül kell átutalnia az Üzemeltető által megjelölt bankszámlaszámra. Az előlegről a „Utánvétes rendelés” pontban részletes leírást talál.

4.4.6.1. A rendelés megerősítésével automatikus email-t küld a Webáruház rendszere a Felhasználó regisztrációkor megadott email címére, amely visszaigazolja a Felhasználó rendelését. A visszaigazolás tartalmazni fogja a megrendelt tételeket, a bruttó fizetendő összegeket, és a kiszállítási díjat. Rendelést követő 5-10 munkanapon belül munkatársunk információt küld, amelyben már a termék rendelkezésre állásáról, a várható szállítás napjáról ír tájékoztatást.  A megrendelés visszaigazolása tájékoztatja az Ügyfelelt arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett. E visszaigazoló e-mail nem minősül a Szolgáltató részéről az Ügyfél által tett ajánlat elfogadásának, és e visszaigazolással érvényes szerződés nem jön létre a Szolgáltató és Ügyfél között. Az ajánlat elfogadásáig közölt termékinformációk tájékoztató jellegűek.

4.4.6.2. Amennyiben a visszaigazolás hibás adatot tartalmaz, azt a megrendelőnek 24 órán belül jeleznie kell, hogy a kiszállítást megelőzően legyen mód a korrekcióra.

4.4.7. A megrendeléseket Webáruház automatikusan tárolja elektronikus formában, ezeket a vásárló később visszanézheti. Felek az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően megállapodnak, hogy a Webáruházban eszközölt megrendelés útján létrejött szerződés írásban megkötöttnek minősül, a szerződés magyar nyelven jön létre, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre vonatkoznak a jelen ÁSZF rendelkezései. Kérés esetén megrendelésről a megrendelés számának ismeretében az Eladó másolatot küld elektronikus formában.

4.5. A regisztrációkor az adatokban keletkezett gépelési hibákat a Felhasználó a létrehozott felhasználói fiókjában szabadon módosíthatja, kivétel ez alól a megadott email cím módosítása, melyhez igénybe kell venni a Webáruház ügyfélszolgálatának segítségét. 

4.6. A Webáruházban elindított és lezárt rendelés módosítására kizárólag az Üzemeltető ügyfélszolgálatának segítségével van lehetőség. 

4.7. A Szolgáltató az Ügyfél megrendelését (ajánlatát) külön elfogadó e-mail útján fogadja el, melyben az Ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről, illetve a várható szállítás idejéről. Érvényes szerződés a felek között ekkor jön létre. 

4.8. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik

 

5. UTÁNVÉTES FIZETÉS

 

5.1. Az Üzemeltető a webáruházban utánvétes fizetési móddal megvásárolt termékek rendelésének teljesítését előleghez köti. Az előleg megfizetése biztosíték a vásárlási szándlk fenntartására. m

5.2. Az előleg összege a megrendelés szállítási díj nélküli végösszegének mértékéhez igazodik. 
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege eléri az  50.000Ft-ot, az előleg mértéke 5.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 50.001 és 100.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 7.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 100.001Ft és 130.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 10.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 130.001Ft és 160.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 13.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 160.001Ft és 190.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 16.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 190.001Ft és 200.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 19.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 200.001Ft és 230.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 20.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 230.001Ft és 260.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 21.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 260.001Ft és 290.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 23.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 290.001Ft és 300.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 24.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 300.001Ft és 330.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 28.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 330.001Ft és 360.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 30.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 360.001Ft és 390.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 33.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 390.001Ft és 400.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 34.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 400.001Ft és 450.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 35.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 450.001Ft és 500.000Ft közötti összeg, az előleg mértéke 38.000Ft.
Amennyiben az összes megrendelt termék bruttó végösszege 500.001Ft feletti összeg, egyedi előlegbekérőt küld az Üzemeltető.

5.3. Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy az előleg mértékét módosítsa, amelyről a Megrendelőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a módosított előleg bekérő a Megrendelőt /Vásárlót hátrányosan érinti úgy a Megrendelő elállhat vásárlási szándékától.  

5.4. Az előleget a Megrendelő az Üzemeltető által közölt bankszámlára köteles átutalni az előleg bekérőben meghatározott időn belül, de legkésőbb a rendeléstől számított 3 munkanapon belül. 

5.5. A határidőig be nem érkezett előlegről az Üzemeltető egy alkalommal írásban tájékoztatja a Megrendelőt, kérve az összeg átutalását. Amennyiben a tájékoztatástól számított 3 munkanapon belül a Megrendelő nem tesz eleget előleg befizetési kötelezettségének úgy az Üzemeltető élhet a távollévők között köttetett szerződéstől való elállással. 

5.6. A beérkezett előleg lekönyveléséről az Üzemeltető értesítést küld, mellyel egy időben a megrendelést feldolgozza, raktárkészlet függvényében a bútorok gyártását /csomagolását vagy szállítását elindítja. 

5.7. Az Üzemeltetőa Vásárló megrendelését (ajánlatát) külön elfogadó e-mail útján fogadja el, melyben az Ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről,  illetve a várható szállítás idejéről. Érvényes szerződés a felek között ekkor jön létre.

6. A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS TELJESÍTÉSE,  A TERMÉKEK RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSA 

 

6.1. A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9-15 óráig történik. A megrendelés leadására a Webáruházban 0-24 óráig lehetőség van, azonban a telefonon történő megrendelések leadására munkanapokon 9-16 óra között van lehetőség.

6.2. Általános teljesítési határidő a raktáron lévő termékek esetén, az Üzemeltető a visszaigazolástól számított 14 munkanapon belül,  a raktáron nem lévő termékek esetén 80 napon belüli teljesítést vállal. Amennyiben a megrendelt árucikk a raktárban nem áll rendelkezésre a rendelés idején, illetve a „rendelhető”- ként feltüntetett termék nem beszerezhető 60 napon belül, az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy ne fogadja el az áru megrendelését, ebben az esetben szerződéskötés nem történik, amiről a vásárló értesítést kap. Bármely, esetlegesen korábban eszközölt kifizetést a vásárló számára az Üzemeltető haladéktalanul visszautalja.

6.3. Ha Webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, azt, a vállalt 80 napos határidőig a gyártótól nem kapja meg, köteles erről a tudomására jutás után a Megrendelőt haladéktalanul tájékoztatni, valamint Megrendelő által fizetett összeget haladéktalanul visszatéríteni.

6.4. Webáruház nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, leírások hibáiért, a rajta kívül álló okok miatt történő a gyártó által előzetes bejelentés nélküli változtatások miatt.

6.5.Webáruház fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag Megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

6.6. A Megrendelő megrendelése alapján a Megrendelő részére gyártás alatt lévő, legyártott, gyártótól megrendelt,  a Megrendelő igényei szerint összeállított egyébként készleten nem tartott termékekre vonatkozó rendelés lemondása esetén az Üzemeltető jogosult a megrendelésben szereplő termékek teljes vételárának 30 % -át bánatpénzként megtartani. Az Üzemeltető ugyanígy jár el abban az esetben, ha Megrendelő olyan termék megrendelését indította el, amely széles körben nem eladható (különleges színárnyalat, különleges szövet vagy anyag stb). 

6.7. Az Üzletszabályzat 6.6. pontjában meghatározottakat alkalmazni kell a webáruházban rendelhető termékek köre: a rendelésre gyártott bútorok teljes körére, a rendelésre készített kiegészítőkre egyaránt.

6.8. Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a már elküldött és visszaigazolt rendeléseket visszautasítsa a termék rendelkezésre állás hiánya miatt, a vállalt határidőre való leszállítás meghiusulása miatt illetve egyéb rajta kívül álló technikai problémák miatt. 

 

 

7. ÜZEMELTETŐ ÉS VÁSÁRLÓ KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓ 

 

7.1.Tekintettel arra, hogy a szerződés írásban megkötött szerződésnek minősül, a felek megállapodnak, hogy az Üzemeltető, valamint a Megrendelő közötti, a Megrendelő regisztrációs vagy megrendelési adatai között szereplő email címen történő kommunikáció írásbeli kommunikációnak minősül. Az Üzemeltető és Megrendelő közötti kommunikáció hivatalos formája email alapú írásbeli kommunikáció, azaz bármely nemű észrevételt, javaslatot, kérést esetleges panaszt a Megrendelő a telefonos bejelentés mellett köteles írásban megtenni, majd az Üzemeltető legkésőbb 30 napon belül, de lehetősége szerint mihamarabb írásbeli választ ad. 

7.2. Az Üzemeltető és a megrendelő közötti kommunikáció nyelve: magyar. 

 

8. A TERMÉKEK FELETTI TULAJDONJOG ÁTADÁSA

 

8.1. A Termékek feletti tulajdonjog a házhozszállításkor száll át a Megrendelőre, a rendelésben megjelölt helyen, amennyiben a Megrendelő kifizette Termék vételárát. (Ennek igazolásául szolgálhatnak: leszállítás jelentése – a szállító partner által kiadott szállítási dokumentum átvételének aláírása).

 

9. MEGRENDELÉSEK KISZÁLLÍTÁSA ÉS ÁTVÉTELE

 

9.1. Kiszállítás saját szállító járművel illetve szállító partner bevonásával történik gyűjtőfuvaros szállítás formájában.

9.1.1. A gyűjtőfuvaros szállítás az Üzemeltető telephelyéről az üzemeltető telephelyéig terjed. A gyűjtőfuvarozás keretében egy szállító autó végzi az ország akár teljes területén egy adott útvonalon a megrendelt termékek szállítását.  

9.2. A megrendelt termékek kiszállítása Magyarország teljes területét érintheti.

9.3. A szállítás legelőbb a megrendeléstől számított 14 napon belül történik meg gyűjtőfuvaros szállítás keretében, mivel a bútorok jellegüket tekintve készre szerelve kerülnek legyártásra. A szállító partner munkanapokon 09-17 óra között keresi fel a Megrendelő által megadott címet, ezért olyan szállítási cím megadása szükséges, ahol munkanapokon a jelzett időpontban az átvételre jogosult személy tartózkodik. 

9.4. Sikertelen szállítás: amennyiben a szállítás során a bútor(ok) átvétele nem történik meg a Megrendelő hibájából, a szállítást sikertelen. A gyűjtőfuvaros szállítás keretében nincs mód újbóli megkísérelt szállításra, így a meghiúsult szállítás után a bútor(ok) visszakerül az Üzemeltető raktárába.

9.3. A meghiúsult szállítás után újbóli szállításra csak a termék teljes vételárának és a kétszeri szállítási díj összegének előzetes megfizetése után kerülhet sor.   

9.4. Utánvétes fizetés a szállító partnernél:  A megrendelt és átvett áru vételárának és szállítási költségének kiegyenlítése utánvéttel történik. Az utánvét összegét a szállító képviselőjének az áru átvételekor készpénzben kell átadni.

9.5. Átadás-átvétel ellenőrzés: A vevő köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a bútor(ok) sértetlenségét, a termékek darabszámát ellenőrizni, és az átvételi elismervényt aláírni. Sérült csomagolás, sérült bútor esetén a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni a hibát. Ajánlott a termék sértetlenségét is az átvételkor ellenőrizni, és mennyiségi hiány vagy sérült termék esetén a helyszínen jegyzőkönyvben rögzíteni a hiányt vagy hibákat. A szállító partner képviselőjével együtt kitöltött jegyzőkönyv egy példánya a Megrendelőt illeti. A szállításból adódó sérülésekért a szállító partner / Üzemeltető a felelős, a reklamáció kizárólag jegyzőkönyvvel együtt lehetséges. A szállítás miatt bekövetkezett sérülésekért a Webáruház Üzemeltetője nem vállal felelősséget, amennyiben a sérülések, hiányok jegyzőkönyvbe vétele nem történik meg. A sérülésekből adódó reklamáció kezelésére a szállító partner /Üzemeltető jogosult.  A nem sértetlen csomagolású terméket a vásárló csak saját felelősségére veheti át. A jegyzőkönyv felvételének hiányában távollévők között kötött szerződések esetén irányadó elállási jog gyakorlására, mennyiségi kifogásra, továbbá sérült termék miatti szavatossági igények érvényesítésére a lehetőségek korlátozottak. Mennyiségi, illetve sérültség miatti reklamáció akkor fogadható el aggálytalanul, ha a csomag felbontásáról, a bútor kicsomagolásáról videofelvétel készül, amelyen jó minőségben, egyértelműen látszik, hogy a csomag a felvétel indulásakor bontatlan volt (a csomag minden oldala felvételre kerül), a készre szerelt bútor csomagolása sértetlen volt (a bútor minden oldala felvételre kerül), és a felvétel vágatlanul rögzíti a csomag teljes tartalmát.

9.6. Az esetleges szállítási késedelem miatt vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén az Üzemeltetővel szemben kártérítési igény nem érvényesíthető. 

9.7. A Megrendelő a vásárolt bútor átvétele után, de legfeljebb az átvételt követő másnapon belül köteles a terméket, annak tartalmát, a termék sértetlenségét és használhatóságát ellenőrizni. 

9.9. Különös figyelmet kell fordítani a matracokra/tükrös vagy üveges bútorokra, lapra szerelt bútorokra, amelyek tárolására külön előírás vonatkozik. 
A matracot KÖZVETLENÜL házhozszállítás után a fóliából ki kell csomagolni! A matracok a bútorokhoz kizárólag személyes rendelésre készülnek, így a szoros határidő miatt előfordulhat, hogy a gyártáskor felhasznált ragasztó még nem tökéletesen száraz, a fóliába csomagolás során bepárásodhat, gombásodhat. Ezért igen fontos, ha még nem akarják a matracot azonnal használni, akkor is biztosítsanak annak szellőzési lehetőséget a csomagolófólia megvágásával, a csomagolásból való kivétellel. A kókuszmatrac tárolásánál fontos, hogy kizárólag szobahőmérsékleten közepes páratartalom mellett lehet a kókuszmatracot tárolni megelőzve annak párásodását. Használatba vételkor mindig figyeljenek, hogy az Önök által kiválasztott keménységű fekvőfelülettel felfelé helyezzék a kókuszmatracot a tartószerkezetre, az ágyrácsra. bútorok  ágyrácsai megfelelő szellőzést biztosítanak a kókuszmatracnak. A termék, nyloncsomagolásba bezárva nem szellőzik, ezért kicsomagoláskor intenzívebb illat érezhető, mely néhány nap alatt elillan. A felhasznált alapanyagok természetes illatúak, ez a termék használati értékét nem csökkenti.
A kanapék, franciaágyak, heverők csomagolása zsugorfóliával történik. A gyártó a csomagolás alkalmával nem használ éles tárgyakat, késeket, ollót. Minden esetben gépi csomagolás történik, amely kizárja annak lehetőségét, hogy a termék vágott jellegű sérülésekkel kerül kiszállításra. A Megrendelőnek a termék átvételét követően a kicsomagoláskor gondossággal kell eljárnia, hogy a termék a csomagolás eltávolításakor ne sérüljön. A vágott, ollóval, pengekéssel, késsel történő sérülésekért az Üzemeltető nem vállal felelősséget. 

 

 10. GARANCIA, SZAVATOSSÁG, KELLÉKSZAVATOSSÁG, TERMÉKSZAVATOSSÁG

 

10.1 Az Üzemeltető kizárólag új, garanciális termékeket értékesít, melyek rendelkeznek a kereskedelemi forgalomba hozatalhoz szükséges engedélyekkel. 

10.2 Az Üzemeltető az általa eladott 10.000-Ft.-nál (tízezer) nagyobb értékű termékekre kötelező jótállást vállal, amely az átvételtől számított 12 hónap.  151/2003. (IX. 22.) kormányrendeletben feltüntetett termékekre és értékekre tekintettel. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és annak időtartama az adott termék garanciajegyén van feltüntetve.

10.3 Jogos minőségi kifogás esetén az eladó biztosítja a termék javítását, illetve cseréjét, de csak abban az esetben, ha vevő számlával és érvényes garanciajeggyel igazolja, hogy a hibás terméket eladó értékesítette. Amennyiben a termékhez nem tartozik garanciajegy, akkor a vásárlás igazolására alkalmas számláját kell bemutatni. 

10.4. A Webáruházban előzetesen, a megrendeléskor kiküldött visszaigazoló email, illetve a pdf formátumú proforma számla nem bír bizonyító erejű irattal. A proforma számla csupán a megrendelés tényét bizonyítja, a kiszállítás és átvétel tényét nem.

10.5. A Megrendelő által hibásnak vélt terméket a Megrendelő köteles az Üzemeltető által kijelölt telephelyre eljuttatni. 

10.6. A 2013, évi V. törvény A Polgári Törvénykönyvről Magyarországon minden újonnan vásárolt termék esetében 2 éves szavatossági időt biztosít, amennyiben fogyasztói szerződés jön létre (amely a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy – fogyasztó – és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti).
A szavatosság feltételeit a Polgári Törvénykönyv és a 19/2014 (IV.210.). NGM rendelet tartalmazza. A Webáruház szavatossági kötelezettséggel tartozik, amennyiben az eladott termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. A Webáruház felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a fogyasztó végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza. A szavatosság érvényesítésének feltétele, hogy amennyiben a felek a hiba eredetét illetően nem értenek egyet, a fogyasztó kötelezettsége a hiba eredetének bizonyítása (szakvélemény). A teljesítést követő hat hónapon belül vélelmezni kell, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, ebben az időszakban a bizonyítás a Webáruház kötelezettsége. Ha a fogyasztó a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a Webáruház mentesül a szavatossági felelősség alól.

10.7. Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha az Eladó a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének az előző mondatban írt feltételekkel nem tud eleget tenni – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A Megrendelő  a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását az Eladóval közölni. A közlés késedelméből eredő kárért a Megrendelő felelős.

10.8. Amennyiben a hibásként megjelölt termék nem rendelkezik a hibával, és a bevizsgálás alatt más hiba sem válik felismerhetővé, úgy a Webáruházat szavatossági kötelezettség nem terheli, a terméket nem cseréli, és vételárát nem térít vissza. A Megrendelő jogosult ugyanakkor ilyen esetben is a terméket személyesen átvenni, vagy kérni annak saját költségén történő újbóli kiszállítását.

10.9.1. A Webáruház minden bútorra 12 hónap jótállást vállal. 

10.9.2. A termékekhez kapcsolódó jótállási idő lejáratának számításának módja 

10.9.2.1. Amennyiben a határidő napokban van meghatározva, akkor a kezdő napot nem kell beleszámítani, egyébként a határidő az utolsó nap elteltével jár le.

10.9.2.2. A hetekben, hónapokban vagy években megállapított határidő azon a napon jár le, amely elnevezésénél vagy számánál fogva megfelel a kezdő napnak; ha ilyen nap a lejárat hónapjában nincs, a határidő a hónap utolsó napján jár le.

10.9.2.3.Ha a határidő utolsó napja munkaszüneti nap, a határidő a következő munkanapon jár le.

10.9.3. Fogyasztók tekintetében fennálló jótállási feltételek: 

10.9.3.1. Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy ( Ptk.8:1. §3. pont ))

10.9.3.2. Fogyasztónak nem minősülő személyek tekintetében fennálló jótállási feltételek: (Fogyasztónak nem minősülő személy: minden olyan személy, aki nem tartozik a Fogyasztó kategóriába. Nem minősülnek fogyasztónak például a vállalkozások.)

10.9.4 .A jótállás nem vonatkozik a fogyó-kopó alkatrészekre, ha az ilyen alkatrészek rendes, mindennapi használatukból eredendő természetes elhasználódás következtében szorulnának kijavításra, illetve cserére (ideértve mindazon köznapi értelemben vett hibát, amelyek a használtság következményei, valamint a gyorsan kopó, vagy természetes elhasználódás útján cserére szoruló alkatrészeket). Ez a korlátozás nem érinti a termék valamely ilyen alkatrészének a polgári jog fogalomhasználata szerinti „hibás” volta esetén fennálló jótállási kötelezettséget, amely alapján ilyen esetben is kijavításra, illetve kicserélésre kerül az adott alkatrész.

10.10. Kellékszavatosság: Az ASZF ezen pontja a 45/2014 (II.26) Kormárny rendelet 9. § (3) bekezdése felhatalmazása alapján a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alkalmazásával készült. 

10.10.1.Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával? Ön az Üzemeltető hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

10.10.2.Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
a)Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.
b)Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

10.10.3.Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét? Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. 

10.10.4. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét? Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

10.10.5.Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének? A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Üzemeltető nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

10.11.1. Termékszavatosság:Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával? Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - a kellékszavatosság10.10.2. pontjában meghatározottak szerint  érvényesítheti.

10.11.2.Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján? Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

10.11.3. Milyen esetben minősül a termék hibásnak? A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

10.11.4. Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét? Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

10.11.5. Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét? Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

10.11.6. A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

10.11.6.1.A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

11. PANASZKEZELÉS RENDJE

 

11.1. Webáruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a Megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben Megrendelőnek/Felhasználónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti e-mail címen, vagy postai levél útján is közölheti.

11.2. A beérkező panaszt az Üzemeltető 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

11.3. Panasszal a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhat

Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatala
Cím: Gödöllő, Kotlán Sándor u. 3, 2100
Telefon: +36 28 529 100

11.4. Panasza esetén lehetősége van az alábbi Békéltető Testülethez fordulni:

Név: Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 910.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Email cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

Békéltető Testületek listája

11.5. Online vitarendezés lehetősége alább érhető el: ONLINE VITARENDEZÉS

 

 

12. GARANCIÁLIS ÜGYINTÉZÉS ÉS REKLAMÁCIÓ

 

12.1. Amennyiben a termék leszállításakor a termék csomagolása sérült, és a sérülésből eredő termékrongálódás történt, úgy az ÁSZF 9.5 pontjában meghatározott módon a vevő köteles a sérülést jegyzőkönyveztetni. 

12.2. A sértetlen csomagolásban érkezett sérült termék utólagos reklamációjára az átvételt követő nap végéig van lehetőség emailben

12.3. Rendeltetésszerű használat mellett jelentkező gyári hiba esetén a hibás terméket az Üzemeltető elsősorban javítja.

12.4. Amennyiben az Üzemeltető vállalja a termék helybeni javítását, a vevővel előre egyeztetett időpontban megkísérli a javítást.

12.5. Amennyiben az Üzemeltető helyben nem tudja megjavítani a terméket a vevő köteles a terméket  visszajuttatni az Üzemeltető által megjelölt telephelyére.

12.6. A hibás termék visszajuttatása elsősorban a vevő felelőssége, ha erről előzőekben az Üzemeltetővel máshogy nem állapodnak meg.

12. 7. Az Üzemeltető a termék javítását az átvételt követően mihamarabb megkezdi és 15 napon belül törekednie kell arra, hogy a javítást befejezze.  

12.8. A hibás termék garanciális ügyintézése attól a naptól kezdődik, amikor a termék az Üzemeltetőhöz megérkezik vagy ha megállapodtak a helyben javításról, a javítás napjától kezdődik. 

12.9. A hibás termék reklamációjához a Vásárlónak ki kell tölteni és elektronikus formában a megjelölt ügyélszolgálati iroda email címére vissza kell küldeni a Jegyzőkönyv a fogyasztó minőségi kifogásáról nyomtatványt. Az Üzemeltető kérheti a termékről, annak hibájáról készült fotó(ka)t, hogy a hiba okát és mértékét megállapítsa. A hibás termékről készült fotókat a Megrendelőnek az Üzemeltető által megadott ügyfélszolgálati email címre kell küldenie.

12.10. A garanciális ügyintézésre az Üzemeltető határidőt nem köt ki, de a kölcsönös megelégedés érdekében elkövet mindent, hogy a hibát minél előbb kijavítsa.

 

 

13.  ADATVÉDELEM

 

13.1. Az adatszolgáltatás önkéntes és a regisztráció bármikor visszavonható.

13.2. Az Üzemeltető ( FÁRÓ-BÚTOR Kft.), mint adatkezelő, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvény előírásait maradéktalanul betartva tartja nyilván és kezeli a regisztrálók adatait. A regisztráltak adatait minimum 10 évig tárolja rendszerében, de természetesen a regisztráltak bármikor kérhetik adataik törlését az adatbázisból ezen időszak alatt. 

13.3. Az Üzemeltető a regisztráció során tudomására jutó személyes adatokat semmilyen körülmények között nem teszi - az érintett kifejezett jóváhagyó hozzájárulása nélkül – más számára hozzáférhetővé. 

13.4. A regisztráció bármikor visszavonható, minden az Adatkezelő által küldött hírlevél alján lehetőség van egy leiratkozó linkre kattintani, ami automatikusan biztosítja a leiratkozási lehetőséget a regisztráló személy számára. Lehetőség van hírlevéltől függetlenül kérni az adatok törlését az adatbázisból, ebben az esetben a FÁRÓ-BÚTOR Kft. a regisztrált személy kérésére, személyes adatait haladéktalanul törli a nyilvántartásából. 

13.5. A leiratkozás/törlés után a regisztráló személyes adatai többet nem kerülnek semmilyen formában felhasználásra, de bizonyos ideig az Adatkezelő megőrzi online formában őket az esetleges jogi vagy egyéb, esetleges Távszerződésből adódó problémák kezelésére. 

13.6. A személyes adatok kezelésére vonatkozó hatályos jogszabály: 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról.

13.7. Az Üzemeltető Adatkezelési nyilatkozata részleteiben itt érhető el

 

 

14. A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

 

14.1. A vevő jogosult a megrendelést követő 24 órában, de legkésőbb a kiszállítás megkezdéséig a vásárlástól elállni. Ezt az igényét köteles e-mail-ben jelezni az ugyfelszolgalat@farao.hu e-mail címen, az Üzemeltető ügyfélszolgálatán. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli. 

14.2. Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2015. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Felhasználó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

14.3.  A vevő az elállásra vonatkozó szándékát köteles írásban, az ugyfelszolgalat@farao.hu email címre írásban bejelenteni legkésőbb az átvétel napjától számított 14 napon belül. 

14.4.Felhasználó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Webáruház részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni az Üzemeltető által megjelölt helyre úgy, hogy a termék csomagolásáról gondoskodik azon oknál fogva, hogy a termék szállítás közbeni sérülése minimálisra redukálódjon. 

14.5.Az Üzemeltető a termék visszaérkezését és ellenőrzését (elemek meglétét) követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Felhasználó részére, beleértve a szállítási díjat is, amely összeget a vásárló által megjelölt bankszámlára utalja. 

14.6.A visszatérítés nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire. 

14.7.Amennyiben a termék használt, az Üzemeltető követelheti a termék nem rendeltetésszerű  használatából eredő teljes kárának megtérítését. Felhasználó kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

14.8.Bizonyos esetekben nem illeti meg az elállás joga a vásárlót: 

14.8.1. Teljesen egyedi, kifejezetten a vásárló kérésére készített termék esetén.

14.8.2.Nem illeti meg az elállási jog a Megrendelőt olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak, azaz a fogyasztó igényeinek figyelembe vételével állítottak össze.

14.8.3. A fogyasztó szintén nem gyakorolhatja az elállási jogát olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

14.8.4. A Megrendelőnek kiemelten ügyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Megrendelőt terheli! A termék visszaérkezését követő tizennégy napon belül a Megrendelő által megadott bankszámlaszámra visszatéríti Webáruház a termék vételárát, a szállítási költséggel együtt.

14.8.5. A 17/1999. (II. 5.) Kormányrendeletre hivatkozva a faraobutordiszkont.hu internetes webáruház higiéniai termékeknek tekinti a következő termékcsaládokat: matracok, párnák, matracvédők, ágyneműk. Tekintettel, hogy a higiéniai termékek esetén a termék vérrel, vizelettel, izzadsággal, testnedvekkel és egyéb szennyeződéssel szennyeződhetnek, a faraobutordiszkont.hu internetes webáruház által szállított és fent felsorolt termékcsaládokat a termék védőcsomagolásának felbontása után a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletre hivatkozva nem áll módunkban visszavenni, visszavásárolni és a vételárat visszafizetni.

14.8.6 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

14.9. Irányadó rendeletek: A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2015. (II.26.) Korm. rendelet és az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve.

14.10. Az elálláshoz való jog nyilatkozatminta a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet mellékletében megtalálható. 

 

15. A WEBÁRUHÁZ ÁLTAL VÁLLALT 45 NAPOS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA FELTÉTELEI

 

15.1. A Webáruházban megvásárolható készre szerelt termékek listáját a Webáruház külön közzéteszi. 

15.2. A közzétett  terméklista tartalmát a Webáruház bármikor indoklás nélkül szabadon változtathatja. 

15. 3.  A Webáruházban megtalálható, a felhívásban részt vevő  készre szerelt bútorok tekintetében a Megrendelőnek lehetősége van a megrendelt terméket kiszállítás után 45 napon belül kipróbálni.

15.1.2. A kipróbált bútor(oka)t a Megrendelő az átvétel napjától számított 45 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti, ha fennállnak az alább felsorolt feltételek

15.1.2.1. A megrendelt bútor sérülés és karcmentes, a kárpit, huzat nem kopott meg, nem koszos, foltos és büdös. A bútor állatszőr és dohányszag mentes.

15.1.3. A megrendelt bútor állapota kifogástalan. A bútor csomagolásának megléte nem feltétele a Pézvisszafizetési felhívásnak.  

15.1.4. A visszaküldésre szánt bútor visszaküldéséről a Megrendelőnek kell gondoskodnia, a visszaküldés költsége a Megrendelőt terheli.

15.1.5.Az Üzemeltető, amennyiben módjában áll felajánlhatja Megrendelőnek időpont egyeztetés mellett a visszaszállítást külön szállítási díj megállapításával, amennyiben Megrendelő a visszaszállítás díját előre átutalja Üzemeltetőnek.

15.1.5.1. Az Üzemeltető által visszaszállított bútor előzetes ellenőrzése a Megrendelő otthonában történik. A minőségről jegyzőkönyv készül.

15.1.5.2. Az Üzemeltető saját hatáskörében történő visszaszállításra felvett bútor árának visszafizetésére az Üzemeltetőnek 8 nap áll rendelkezésére.

15.1.6. Amennyiben Megrendelő alternatív szállító járművel kívánja a bútort visszaküldeni, úgy a Megrendelő felelőssége, hogy a bútor szállításra alkalmas állapotban kerüljön elküldésre és a szállítás alatt a bútor ne sérüljön.

15.1.6.1. Az Üzemeltető nem vonható felelősségre akkor, ha a Megrendelő által visszaküldött bútor a szállítás alatt sérül, amennyiben a Megrendelő gondoskodott a szállításról.

15.1.7. Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy az alternatív módon, Megrendelő által szervezett szállítás során sérült bútor átvételét megtagadja.

15. 1.8. A visszaszállított bútor minden esetben minőségi ellenőrzésen esik át, melyről jegyzőkönyv és/vagy videófelvétel készül.

15.1.8.1. Az ellenőrzés alatt megállapított hibák (foltok/karcok/kopások/szagok) elsődlegesen a Pénzvisszafizetési garancia  részben vagy egészben történő meghiúsulását eredményezik.

15.1.8.2. Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a bizonyítottan karcos, koszos büdös stb.. visszaküldött bútor teljes vételárának visszafizetését megtagadja és felajánlja Megrendelőnek az árban csökkentett visszafizetés lehetőségét, amely árcsökkentés legfeljebb a szállítási díj nélküli vételár 50%-a lehet.  

15.1.8.3 A pénzvisszafizetés Üzemeltető általi visszautasítása ellen fellebbezésnek helye nincs, az visszautalás okait, a minőségellenőrzésről készült jegyzőkönyvet, fotókat és felvételeket  Üzemeltető, Megrendelő írásbeli kérésére, Megrendelő részére bocsátja. 

15.2. A Megrendelőnek joga van az Üzemeltető által megjelölt csökkentett visszafizetés elutasítására, ilyen esetben a Megrendelőnek haladéktalanul, de legkésőbb a visszafizetés elutasítása után 2 munkanappal a bútor elszállításáról gondoskodni Üzemeltető raktárából.

15.2.1 Amennyiben Megrendelő az elutasítás utáni második munkanap végére a bútort nem szállítja el Üzemeltető raktárából, Üzemeltető 1000Ft/nap tárolási díjat számíthat fel Megrendelőnek.

15.3. A Pénzvisszafizetést minden esetben Üzemeltető banki átutalással teljesíti az elfogadott visszavételt követő 8 napon belül.  

 

16. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA: 

 

16.1 A Webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátjainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. 

16. 2 A Webáruház semmilyen módon nem felelős az alábbiakért, bármilyen módon is következtek be: 

16.2.1. Az Interneten küldött, vagy fogadott bármilyen adat. 

16.2.2. Bármilyen működési hiba a hálózaton, ami akadályozza A Webáruház online áruház normális működését és a vásárlást. 

16.2.3. A kommunikációs eszközök vagy a vonal meghibásodása. 

16.2.4. Bármilyen elektronikus levél vagy adat elvesztése. 

16.2.5. Bármely szoftver nem megfelelő működése. 

16.2.6.  Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei. 

16.3 A Webáruház online áruház nem vonható felelősségre semmilyen kárért, ami az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be. Egyedül a vásárló felelős az áruházhoz való csatlakozásért és a weblapon történő vásárlásáért. 

16.4 A vevő felelőssége felmérni azt, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a  behatolóktól. 

16.5 A Webáruház online áruház bármikor értesítés nélkül megváltoztathatja a vásárlás feltételeit, kötöttségek nélkül módosíthat bármilyen árat vagy határidőt. A változás a weblapon történő megjelenés időpontjától lép életbe.

16.6 A Webáruház online áruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a rendelését és  törölheti a regisztrációját annak, aki bármilyen formában megsérti a szabályokat. A vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen. 

 

 

17. SZERZŐI JOGOK

 

17.1. Miután faraobutordiszkont.hu, mint weboldal szerzői jogi műnek minősül, tilos a faraobutordiszkont.hu weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése), újra nyilvánossághoz történő közvetítése, más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Webáruház írásos hozzájárulása nélkül.

17.2. A faraobutordiszkont.hu  weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.

17.3. Az Üzemeltető fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, a domain-neveire, az azokkal képzett másodlagos domain nevekre valamint az internetes reklámfelületeire.

17.4. Tilos a faraobutordiszkont.hu  weboldal tartalmának, illetve egyes részeinek adaptációja vagy visszafejtése; a felhasználói azonosítók és jelszavak tisztességtelen módon történő létesítése; bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a faraobutordiszkont.hu  weboldalon vagy azok bármely része módosítható vagy indexelhető.

 

17.5. A faraobutordiszkont.hu  név szerzői jogi védelmet élvez, felhasználása a hivatkozás kivételével kizárólag az Üzemeltető és tulajdonos írásos hozzájárulásával lehetséges.

17.6. Felhasználó tudomásul veszi, hogy a felhasználási engedély nélküli felhasználás esetén Üzemeltetőt kötbér illeti meg. A kötbér összege képenként bruttó 100.000 Ft, illetve szavanként bruttó 25.000 Ft. Felhasználó tudomásul veszi, hogy ezen kötbérkikötés nem túlzó, és ennek tudatában böngészi az oldalt. A szerzői jogi jogsértés esetén az Üzemeltető közjegyzői ténytanúsítást alkalmaz, melynek összegét szintén a jogsértő felhasználóra hárítja.

17.7.  A faraobutordiszkont.hu  weboldalon található képek és szövegek a FÁRÓ-BÚTOR Kft. szellemi tulajdonát képezik. Azok részben vagy egészben történő nyilvános felhasználása kizárólag a  FÁRÓ-BÚTOR Kft. írásos felhatalmazásával lehetséges. 

Az illetéktelen felhasználás jogi következményeket von maga után!  

17.8. Az online értékesítésre vonatkozó hatályos jogszabály: 

17/19910. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

Központi elérhetőségeink:

Tel.: +36-1-445-1000 E-mail: ugyfelszolgalat@farao.hu

Munkanapokon: 9-18 óráig

 

18. ÉRVÉNYESSÉG

 

érvényes:2020.01.16-tól visszavonásig

 

 

19. LETÖLTHETŐ ÜZELTSZABÁLYZAT(OK)

 

Fáraó bútordiszkont webáruház általános szerződési feltételek 2020.01.16-tól